VIOOL ENZO | vioolles in Zutphen en LochemVIOOL ENZO | vioolles in Zutphen en Lochem

Voor kinderen van 5 en 6 jaar

Auditief | Spelenderwijs

Voor kinderen van 5 en 6 jaar geef ik de jaarcursus “Voorbereidend Viool”. Een instrument als viool is bij uitstek geschikt om jong mee te beginnen. Veel kinderen voelen zich al op jonge leeftijd aangetrokken tot de viool.

De didactiek die ik voor deze groep gebruik is toegesneden op de leeftijd. Veel beweging-spelletjes, liedjes zingen en spelen, ritme spelletjes enz.
Naast veel eigen werk gebruik ik in deze fase de uitstekende methodiek die mijn collega Anneke Schilt heeft ontwikkeld binnen de muziekschool Amstelveen en vastgelegd in het boek “Aanloopje” (uitgave Broekmans en van Poppel).

De lesstof wordt grotendels auditief, dus op het gehoor aangeleerd. In de tweede helft van de cursus komt elementair notenschrift aan bod. De goede vioolhouding en viooltechniek wordt spelenderwijs aangeleerd.

De hulp van de ouders bij het thuis oefenen is op deze leeftijd daarbij nog onontbeerlijk. Aan het eind van het cursusjaar kennen de meeste kinderen al een flink aantal liedjes die ze uit het hoofd kunnen spelen.

Ik geef rond die tijd ook een indicatie of vioolspelen iets is wat bij het kind past of dat een overstap naar een ander instrument te overwegen zou zijn.

De cursus voorbereidend viool geef ik op de vrijdag vroeg in de middag in Zutphen.
Er is een minimale deelname van 3-6 kinderen om de cursus door te laten gaan. Bij te weinig aanmelding kan de aanmelding indien gewenst omgezet worden in een aanmelding voor de reguliere lessen.

Klik hier voor het aanmeldingsformulier