VIOOL ENZO | vioolles in Zutphen en LochemVIOOL ENZO | vioolles in Zutphen en Lochem

Als professioneel violist en altviolist ben ik een echte allrounder. Ik kan makkelijk switchen van de viool naar de alt, maar ook makkelijk switchen van klassiek muziek naar improvisatie, pop of wereldmuziek. Deze veelzijdigheid komt me goed van pas om mijn lespraktijk, waarin ik leerlingen veel verschillende stijlen kan aanbieden. Ook uitvoerend geeft dat veel mogelijkheden.

Zo ben ik als (alt)violist verbonden aan het Van Wassenaer Consort. Met deze gedreven groep musici verzorgen we regelmatig concerten en koorbegeleidingen in oost Nederland en Duitsland.

Voor eigen werk en wereldmuziek vorm ik samen met Edwin Voortman het Duo Manvolk

Ik ben opgeleid en afgestudeerd aan het conservatorium. Mijn docenten waren Han Holsbergen, Remy Baudet en Jan Hulst. Al tijdens mijn opleiding bleek een bijzondere affiniteit met de viool- pedagogiek.

Mijn Motto is: als musicus blijf je je leven lang leren;
Uitvoerend ben ik, naast het klassieke repertoire, bezig geweest met hedendaagse muziek en ben ik begonnen om ook te gaan improviseren. De pop en wereldmuziek kwamen daarbij steeds meer in beeld, overigens zonder de klassieken te vergeten. Het zelf gaan schrijven en arrangeren is de volgende stap waarin ik mijn eigen mogelijkheden heb ontdekt en ontwikkeld. De mogelijkheid om mee te schrijven aan de methode Speel Viool heeft daar zeker aan bijgedragen.
Inmiddels is dit schrijven en arrangeren van muziek voor leerlingen niet meer weg te denken uit mijn muzikale leven.

Ontdek je talent, ontwikkel je vermogens, dat is het motto voor zowel de leraar als de leerling.

Meer weten over Jaap van Elst zie: Persoonlijk